Brenda Spiegelt

Columns

Maatschappelijke columns

Onder dit thema vind je columns over maatschappelijke onderwerpen. Vaak naar aanleiding van een actueel nieuwsbericht.
Onderwerpen die mij aanspreken. In mijn column probeer ik op een leuke manier te spiegelen op het krantenbericht en hier een eigen mening bij te zetten.

De waarde van vrijheid
Op bevrijdingsdag is er op de radio een discussie gaande over de oplopende kosten van de festivals en het feit dat er nu entree geheven moet gaan worden. Ik constateer bij mezelf weer dat onbehaaglijke gevoel bij deze festivals.

De prijs van natuur
In het programma 'Vroege Vogels' hoor ik ineens iets over het Rijksvastgoed en agrarische grond. De reportage roept gemengde gevoelens bij me op.

Draagvlak
Ik las op nos.nl een artikel over draagvlak in de Regionale Energie Strategie. Een thema waar ik mezelf mee bezighoudt. En het riep nogal wat vragen bij mij op, vooral het onderwerp 'draagvlak'.

Babylon
Een bouwproject met woningen wat Babel als inspiratie heeft. Ik duik in de geschiedenis van Babel en verbaas me over deze titel.

Defecte TV
Over mijn TV, die ik wilde laten repareren, in plaats meteen vervangen. Over hoe duurzaam dat is, maar ook hoeveel gedoe.

Warme tranen
Over de film A life on our planet . Over onherstelbare natuurschade. Over de rol van mens. En over hoop. En over welke rol ik daar zelf in heb te pakken.

Klimaatschuld
Column na het lezen van het PBL rapport over verduurzaming van koopwoningen. Titel: Woonlastenneutraal koopwoningen verduurzamen, 24 augustus 2020. Hier te vinden.

Zondagavondgevoel
Geschreven naar aanleiding van een berichtje in de krant dat we toch wel serieus met energiebesparing bezig zijn. Iets meer doorlezen, leert echter dat het toch uiteindelijk vooral gaat om geld. Dat heeft iets treurigs.

Korting is relatief
Over de misstanden in de kledingindustrie.

Hernieuwbare energie in de achtertuin
Naar aanleiding van een bericht in de krant dat we geneigd zijn het aandeel hernieuwbare energie in ons land nogal te overschatten.